≈тикети

‘еновете на World of Warcraft и Overwatch може би са се разминали със сериозна заплаха. ≈кспертът по сигурност в Google “равис ќрманди разкри, че почти всички гейм заглави€ на попул€рни€ разработчик - включително гореспоменатите две - са били у€звими на особен DNS експлойт, който позвол€ва на хакери да използват Blizzard Update Agent за собствени цели. 

—лед като отвлекат този ъпдейт клиент, зложелателите могат да получат достъп до компютъра на жертвата и да инсталират различни тро€нски коне, вируси и други подобни програми, с които пък да откраднат важна лична информаци€ - пароли, кредитни карти и лични данни. 

ƒобрата новина е, че за всичко това се пише вече в минало време. Blizzard са пуснали пач, който решава проблема в краткосрочен план, докато компани€та разработи по-дълготрайно решение. «асега н€ма данни н€кой да се е възползвал от тази у€звимост в Update Agent на Blizzard, но откриването и показва сериозни проблеми в сигурността на игрите и иралните платформи, които имат по-различни защити от да речем сайтове на банки.