Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Научете някой от тези 16 езика за програмиране и винаги ще имате работа!

Има хиляди езици за програмиране, но някои от тях са много по-популярни от други. И когато една компания търси програмисти, тя предпочита да намери такива, които знаят колкото се може повече.

12323432
12 юли 2017
5511 прочитания
0 коментара
11 одобрения
21 неодобрения


Ето езиците за програмиране, които трябва да научите, ако винаги искате да имате работа.

Java: Първоначално е изобретен през 1991 г. като език за програмиране на интелигентни телевизори, Java все още е най-популярният език в света - позиция, укрепена от факта, че Java е от решаващо значение за разработката на приложения за Android и много бизнес софтуер.

C: Един от най-старите езици за програмиране, който все още се използва често, C е създаден в началото на 70-те години. През 1978 г. легендарният и все още широко използван наръчник на езика – излиза за първи път от печат.

Python: Този език се използва от 1989 г. насам и е обичан от феновете си заради силно четливия код. Много програмисти смятат, че това е най-лесният език, с който да започнете да се учите да програмирате.

PHP: Този език за програмиране на уеб сайтове е често срещан - някои анализатори смятат, че той захранва една трета от мрежата. Големи сайтове като WordPress, Facebook и Yahoo го използват. Много програмисти обаче го мразят.

Visual Basic: Microsoft Visual Basic (и нейният приемник, Visual Basic .NET) се старае да направи програмирането по-лесно с графичен елемент, който ви позволява да променяте части от дадена програма чрез плъзгане и пускане.

JavaScript: Това е един изключително популярен език за програмиране, използван основно в уеб приложения. Но няма много общо с Java освен името. JavaScript изпълнява много от модерната мрежа.

Ruby: Както Python, разработчиците харесват този 24-годишен език, защото е лесно да се чете и пише кодът. Официалният мотив на езика е "Най-добрият приятел на програмиста".

Perl: Първоначално разработен от инженер на НАСА в края на 80-те години, Perl е отличен при обработката на текста, а разработчиците го харесват, защото е гъвкав.

Delphi Object Pascal: Разработен първоначално в Apple през 1986 г. и наречен така, защото помага на програмистите да се свързват с базата данни на Oracle, Delphi отново вижда алтернатива в него за изграждане на приложения за смартфони.

MATLAB: Предназначен като математически език за програмиране, за да помогне на студентите да усъвършенстват алгебрата и обработката на изображения, той също е широко използван от учени, инженери и програмисти, работещи с обработката на изображения и други приложения за изкуствен интелект.

Паскал: Наричан за прочутия философ Блейс Паскал, този език е бил инструмент за кодирането на оригиналните компютри на Apple Macintosh. Има много системи на Паскал, които все още съществуват днес.

11 одобрения
21 неодобрения
ГЋГ№ГҐ îò ðóáðèêà "Образование и Кариера"
ГЉГЋГЊГ…ГЌГ’ГЂГђГ€ ГЋГ’  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Научете някой от тези 16 езика за програмиране и винаги ще имате работа!"    

абонамент за бюлетина